Belföld

Már a működési engedélyét is visszavonták az elárverezett gimnáziumnak

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.16 | 08:18

A Qualitas Gimnázium diákjai kereshetnek új iskolát maguknak.

Hivatalos levélben értesítette az illetékes Kormányhivatal a Qualitas Gimnáziumban tanulók szüleit, hogy megszűnt az intézmény működési engedélye. A fiataloknak ezért másik középiskolában kell folytatniuk a tanulást. A soroksári Qualitas Gimnáziumban

a rendőrség és egy végrehajtó jelent meg kedden,

tanítás közben azzal, hogy elárverezték az iskolát. Ezután úgy volt, hogy online folytatódik az oktatás, az iskolafenntartók által bérelt épületben fognak tudni iskolába járni a gimnázium azon tanulói, akik ezt igénylik. Az ATV Híradója szerint ezután a tanulók családjait személyesen keresték fel a Kormányhivatal emberei, hogy átadják nekik az értesítőt arról, hogy visszavonták a Qualitas Gimnázium működési engedélyét.

Elmondták a szülőknek azt is,

hogy mely iskolákban folytathatják tanulmányaikat a diákok. A felsorolt intézmények sokkal távolabb vannak a tanulók otthonaitól, mint az eddigi gimnázium, második és harmadik kerületi középiskolák, például. A szülők szerint bizonyítványok és diákigazolványok is maradtak a végrehajtó által lefoglalt épületben, ami tovább nehezíti a diákok átjelentkezését.

“A seggnyalásnak nincsen gazdája” – elsunnyogták az Orbán-idézetet a készítők


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló