Belföld

Tudta? Már zajlik a kvótás népszavazás

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2016.09.19 | 09:51

A külképviseleteken már leadhatják szavazataikat a határokon kívül élő, magyarországi lakcímmel nem rendelkező állampolgárok. Van, ahol hosszabb nyitvatartással várja a szavazókat a hivatal.

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok hétfőtől adhatják le levélszavazataikat a külképviseleteken. Öt határon túli településen hosszabbított nyitva tartással fogadják a voksokat: Beregszászon, Ungváron munkanapokon 7 és 17.30 óra között, Csíkszeredán 6 és 22 óra között, (szeptember 30-án 6 és 24 óra között) várják a levélszavazatokat. Kolozsváron munkanapokon 9 és 19 óra között, Szabadkán 7.30 és 18 óra között fogadják a levélszavazatokat.

Szabadka, 2016. szeptember 19. Levélszavazatát leadni készülõ nõ érkezik a szabadkai magyar fõkonzulátusra 2016. szeptember 19-én. A magyarországi lakcímmel nem rendelkezõ választópolgárok ettõl a naptól adhatják le levélszavazataikat a külképviseleteken. MTI Fotó: Molnár Edvárd
Levélszavazatát leadni készülő nő érkezik a szabadkai magyar főkonzulátusra 2016. szeptember 19-én. MTI Fotó: Molnár Edvárd

Aki megjelenik a külképviseleten, hogy leadja levélszavazatát, más választópolgárét is leadhatja. Tehát egy ember több válaszborítékot is bedobhat a külképviseleteken.

A külképviseleteken átlátszó urnába dobhatják be szavazataikat a levélben voksolók, a külképviseletek pedig szeptember 19-től naponta ürítik az urnákat, és jelentik, hány szavazat volt abban, így nyomon követhető lesz a szavazatok számának alakulása.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló