Belföld

Megszólalt a szakértő: Újra kellene oltani a magyarokat

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.20 | 09:48

Most a 60 év felettieknél sürgető az immunitás megerősítése, mert védettségük az idő múlásával csökkent – a többi között ez derült ki a Covid-19 elleni védőoltások eredményességét elemző kutatásból - ismertette a Népszava.

A hazai háziorvosok bevonásával készült vizsgálat tanulságait Oroszi Beatrix, a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ Egészségbiztonság Nemzeti Laboratóriumának igazgatója ismertettet az IME járványügyi konferenciáján.

A szakember elmondta:

a 60 felettiek védettségének becsült értéke „közepesen magas” (56,5 százalék). Összességében viszont kijelenthető, hogy az átoltottság és az immunitás, amit a védőoltásokkal a hazai lakosság az elmúlt években megszerzett, „korosodik”, azaz vészesen gyengül.

Az oltások megerősítését ajánlja az omikron al-variánsaira frissített vakcinákkal az idei őszi-téli szezonra valamennyi nemzetközi járványügyi szervezet.

A Népszava próbálta megtudni a magyar járványügyi hatóságtól, hogy lesz-e újabb oltási kampány, illetve hol és milyen vakcinát kaphat a lakosság. Ők a többi között azt írták:

Magyarországon a COVID-19 fertőzések döntő többsége jelenleg sporadikusan (elszigetelten) fordul elő, az új koronavírus országos járványos terjedése nem tapasztalható. Az oltás továbbra is kérhető. A koronavírus elleni védőoltások, illetve a koronavírus omikron variánsa elleni Pfizer vakcina az oltópontok mellett a háziorvosoknál is elérhető.

További részletek itt olvashatóak.

Szlávik János bejelentést tett: Gyorsan terjed a koronavírus új variánsa


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Meghalt a Groovehouse tagja
  • szerző:nuus
  • 2023. 12. 06.