Belföld

Döbbenet: Hónapok óta lophatták az üzemanyagot Magyarországról a kamionsofőrök – nem akármilyen módszert találtak ki

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.25 | 08:18

A gyanú szerint négy román kamionsofőr több hónapja lophatta az üzemanyagot országszerte.

Az elmúlt hónapokban több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint az M3-as autópálya több pihenőjében a kamionokból ismeretlenek lopják az üzemanyagot.

Fotó: Pixabay

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói adatgyűjtésbe kezdtek és azonosították a feltételezett elkövetőket és járműveiket majd kivárták a megfelelő alkalmat az elfogásukra. Ennek köszönhetően a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a nyomozókkal közösen már várta a társaságot, akiket 2022. szeptember 22-én hajnalban az M3-as autópálya Kisasszonytéri pihenőjében tetten értek. Négy román állampolgár, dézsmálta egy ott parkoló kamion üzemanyagtartályát, amelynek sofőrje éppen aludt a fülkében.

A tetten ért férfiak egy erre a célra kialakított szivattyúval, már többször begyakorolt mozdulatsorral tankolták saját járművüket.

Amikor üzemanyaguk fogyóban volt, több pihenőt végig járva megkeresték az ideális alanyt az átfejtéshez.  A tett helyszínén megállva sem keltettek feltűnést, hiszen maguk is nyergesvontatós szerelvénnyel végeztek áruszállító tevékenységet.

Az egyik szerelvénnyel úgy álltak meg, hogy a másik kamion a kiszemelt áldozat elől takarásban maradjon, majd a donor üzemanyag tankba vezették a szivattyú csövét és több száz litert tankoltak „igen kedvezményes áron.”

Az eljárásban felmerült arra vonatkozóan is információ, hogy a gyanúsítottak az ország területén, valamint több nyugat európai országban is, hasonló módszerrel „tankoltak”.

A négy elkövetőt a rendőrök elfogták és előállították a főkapitányságra, ahol lopás bűncselekmény elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Egy 48 és egy 23 éves román állampolgárt kihallgatásukat követően őrizetbe vettek a nyomozók, továbbá kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását, melyet a bíróság 2022. szeptember 24-én el is rendelt.

Forrás: Police


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló