Belföld

Kormányinfó: lesz, aki örül, más kevésbé

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.28 | 12:27

Délben kormányinfót nyitott meg Gulyás Gergely miniszter.

“Nyugdíjkiegészítést fizet novemberben a kormány a nyugdíjasoknak. Novemberben átlagosan félhavi nyugdíjjal többet visz majd a postás. Pontos elszámolás, hosszú barátság, a nyugdíjasok számíthatnak ránk”

– ezt nem sokkal a csütörtöki kormányinfó előtt jelentette be Orbán Viktor a Facebook-oldalán.

Gulyás Gergely a migráns-terrorról is beszélt. A miniszter szerint már odáig fajult az erőszak, hogy éles lőszert használnak a migránsok a magyar határokon is.

„Nem akarunk sem Szegeden, sem máshol migránsgettókat létrehozni, nem akarunk új Lampedusákat látni Európában”

– mondta Gulyás.

Gulyás Gergely szerint az Európai Bizottság húzza az időt, hogy a magyar tanárok és a magyar hallgatók ne juthassanak hozzá a pénzükhöz, a fizetésemeléshez, illetve az ösztöndíjhoz.

“Az Európai Bizottság ilyeneken van fennakadva, hogy a bíróság hány termet kapott, de mi minden tájékoztatást megadunk, újabb és újabb kérdéseik vannak, reméljük, nem azért van az időhúzás, mert a pénzünket már elköltötték, esetleg unión kívüli államoknak. Ma azt a pénzt sem kapjuk vissza az EU-tól, amit visszakapunk. Brüsszel visszaél a hatalmával”

– fejtette ki.

A háborúval kapcsolatban Gulyás Gergely hangsúlyozta: azonnali tűzszünet kell, ehhez az USA és Nyugat-Európa elköteleződése kell.

A kormány azt látja, hogy már valószínűleg novemberben egyszámjegyű lesz az infláció, a jövő év meg a gazdasági helyreállítás éve lehet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Elhunyt Sandra Day O’Connor
  • szerző:nuus
  • 2023. 12. 02.