Belföld

Újabb kórház sebészeti osztálya dobja be a törölközőt

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.10.06 | 13:18

Megszűnik a fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórház sebészeti osztályán hétvégenként.

Fotó: Pixabay

E hétvégén már nem lesz fekvőbeteg-ellátás az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet sebészeti osztályán. A betegek hétvégenként a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira kerülnek – közölte az egészségügyi intézmény csütörtökön közleményben az MTI-vel.

Hétköznapokon folyamatosan biztosított a sebészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása az orosházi kórházban

– írták.

Azok a betegek, akiknek egészségi állapota megengedi, pénteken 16 óráig hazamehetnek. Akiknek hétvégén is szükségük van szakellátásra, a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira kerülnek.

A békéscsabai Dr. Réthy Pál Tagkórházba kerülnek az orosházi, csorvási, békésszentandrási és szarvasi betegek. A gyulai Pándy Kálmán Tagkórházba kerülnek a betegek Battonyáról, Békéssámsonról, Csanádapácáról, Gerendásról, Gádorosról, Kardoskútról, Kaszaperről, Magyarbánhegyesről, Medgyesbodzásról, Mezőhegyesről, Mezőkovácsházáról, Nagybánhegyesről, Nagyszénásról, Pusztaföldvárról, Tótkomlósról és Végegyházáról.

A változás nem érinti a sebészeti szakrendelést

– írta az orosházi kórház.

Hozzátették, az orosházi kórházban ezzel egyidőben növelik az egynapos sebészeti műtétek számát.
Szeptember 4-étől a békéscsabai tagkórházban nem működik hétvégenként a gyermek fekvőbeteg-ellátás, onnan a betegek a gyulai tagintézménybe kerülnek – közölte korábban a vármegyei központi kórház.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló