Belföld

Meghátrált a kormány – mégsem végzi ki a vendéglátósokat

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.12 | 11:18

Szeptember eleje óta éles, ám csak hétfőn került be a szélesebb köztudatba a kormány új vendéglátó vállalkozásokat érintő  rendelete.

Szeptember eleje óta éles, ám csak hétfőn került be a szélesebb köztudatba a kormány új vendéglátó vállalkozásokat érintő  rendelete, mely gyakorlatilag kicsinálta volna a szakma egy széles rétegét. A szabályozás szerint a hideg-meleg ételek és italok, valamint cukrászati termékek készítését kizárólag szakképesítéssel rendelkező személy végezheti – tehát akár a lángossütéshez is külön papír kell. Mindez a hazai vendéglátósok java része számára irreális és betarthatatlan.

Chef in hotel or restaurant kitchen cooking, only hands, he is working on the sauce for the food as saucier, a Risotto

Miután hétfőn a téma reflektorfénybe került, hatalmas felhördülés kerekedett, az Innovációs és Technológiai Minisztérium pedig még aznap, késő délután megküldte a reakcióját a rendeletről elsőként cikkező Telexnek. Eszerint az ITM kezdeményezi a képesítési követelmények rendeletének módosítását.

Azt írták a lapnak, hogy a képesítési követelmények rendelete több alkalommal történt egyeztetést követően, a gazdasági érdekképviseletek, kamarák és szövetségek javaslatára jött létre.

„Az elmúlt időszakban érkezett piaci visszajelzéseket figyelembe véve azonban az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezte a szabályozás módosítását. A módosítás lényege, hogy a jövőben ne legyen kötelező valamennyi munkavállaló szakképesítése. A javaslat részleteiről a tárca tájékoztatni fogja a nyilvánosságot”.

(Telex)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló