Belföld

Riherongynak nevezett egy diáklányt a hajdan Sorosnak dolgozó fideszes propagandista

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.25 | 18:03

Bencsik Gábornak, a kommunista újságíró szövetség elnökéből lett Orbán-propagandistának nem annyira jön be a mai fiatalok stílusa.

A Magyar Demokrata szerzője, Bencsik Gábor átlagos fideszes karriert tudhat magáénak. 1989 és 1997 között az évtizedeken át Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) által kézivezérelt Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSz) főtitkára volt. De az új idők szelét megszimatolva, 1993 és 1997 között

azért befészkelte magát a Fidesz patás ördögének, Soros Györgynek

az alapítványába is, ahol a Tényfeltáró újságírás program kuratóriumi elnöke volt. Szerencsére mára kiegyenesedett Gábor karrierjének íve: évek óta csak Fidesz-közeli felületeken teszi közkinccsé gondolatait. A Magyar Demokrata szerzője saját Facebook-profilján kritizálta a vasárnapi, hatvanötezer embert megmozgató tanárok melletti tüntetés egyik szónokaként gyújtó hangú slammel véleményt nyilvánító diáklányt, Pankotai Lilit. Aki ráadásul egy pécsi egyházi suliból érkezve, érettségizés előtt merte bevállalni a szereplést, ország-világ előtt. Mire az elmúlt harminc-negyven év minden létező magyar rezsimjét kiszolgáló Bencsik ezt bírta írni róla:

„aki úgy beszél, mint egy riherongy, azzal úgy is bánnak, mint egy riheronggyal.”

Emberünk úgy látja, hogy „természetesen a majdnem felnőtt lányt sem menthetjük fel, hiszen 17-18 éves korában az ember már kezdi érteni, hogy minek mi a következménye. Az igazi bűnös mégsem ő, hanem azok, akik ezzel az amúgy középiskolai dolgozat szintű, viszont trágár irománnyal fölhívták a színpadra, és akik ma is tovább tolják maguk előtt”.

A magát pillanatnyilag konzervatív közíróként jellemző Bencsik

a poszt mellé feltöltötte Vincent van Gogh 1888-as festményét, A bordélyházat is.

Nyitókép: Vincent van Gogh: A bordélyház


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.