Belföld

Úgy megdrágult a virág halottak napja előtt, hogy alkudozni kezdtek a vevők

  • Szerző:nuus
  • 2023.10.28 | 07:18

A halottak napja költségei erősen megdrágultak a tavalyi évhez képest.

Alaposan megdrágultak a koszorúk, a virágok és a mécsesek is 2022-höz képest. Átlagosan 30 százalékos az áremelkedés, tehát idén harmadával kerül többe a halottak napja, mint tavaly. Ennek pedig az árusok szerint annyi a következménye, hogy a vevők folyamatosan alkudoznak. Az ATV híradójának  viszont több megkérdezett is azt mondja, hogy a „halottak napján nem spórol”.

Az áru legnagyobb része import,

a vevők mindenféle koszorút keresnek. Miközben a beszerzési árak 20-30 százalékkal emelkedtek, a kereslet nem csökkent – mondta Gelócs Ferenc dísznövény kiskereskedő. A virágtermesztés erős drágulását nem lehet teljesen a vevőkre hárítani. Emelkedett a tőzeg, a dugvány, a cserepek, a műtrágya és a permetezőszerek ára is – mondta el Halász Grazsina őstermelő.

Tavaly 500 forintért adtak egy szál krizantémot,

idén 600 forintért próbálják eladni. Mindenki alkudozik, hátha olcsóbban kapja meg, ha több szálat visz. A temetőlátogatók azt állítják, nem spórolnak elhunyt szeretteiken, az áremelkedések ellenére is megveszik, amit kell. Sok nyugdíjas viszont nem tud többet költeni, így igyekszik a lehető legolcsóbban beszerezni a virágokat. A virágok mellett a mécsesek ára is 10-15 százalékkal emelkedtek az idén.

Tíz tanács a rendőrségtől halottak napjára


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló