Belföld

Brutálisan megdrágul jövőre a horgászengedély

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.02 | 15:48

A horgászat itthon tömegek hobbija. Jövőre meg is emelik az árát, jól.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) választmányának határozata alapján 2023-ban 20-30 százalék közötti mértékben emelkedhetnek a napijegyek árai, más adminisztratív költségek mellett. Az emelés okaként említik, hogy a ponty ára egy év alatt 70 százalékkal nőtt – írja a Pénzcentrum.

A Mohosz haszonbérletébe tartozó vizek esetében kötelező érvénnyel, a többi horgász kezelésű vízterületnél ajánlásként kereteket határozott meg az adott díjak halgazdálkodói jogkörben történő emelésére írja a közlemény.

Ez a felnőtteknél alapesetben maximum 30 százalékot,

a gyermekeknél 20 százalékot jelent. Szintén hasonló mértékben, átlagosan negyedével emelkednek a Mohosz országos, a dunai és tiszai összevont területi jegyei is. Mint hozzátették, e jegyeknél egy új, jelentős nyereményjáték indítása is várható, ahol többek között a szerencsések visszanyerhetik az engedélyek árát, vagy értékesnek mondott horgászfelszerelésekkel gazdagodhatnak. A szervezet indoklása szerint a drasztikus emelésre többek között azért volt szükség, mert a legfontosabb horgászhal, egyben a fő telepítendő faj,

Magára tetováltatott egy vonalzót egy horgász, így mindig meg tudja mérni, mekkora halat fogott

a ponty őszi ára egy év alatt több mint 70 százalékkal nőtt.

A horgászati célú halgazdálkodás legfőbb költségeleme a haltelepítés, de emellett a halőrzés, a vízpartok fenntartási munkálatai, sőt a személyes jelenlétű horgászati okmányolás sem lett olcsóbb. Az uniós források legalább arányos biztosítása, a felzárkóztatás esélyének célzott állami támogatásokkal történő megteremtése a haltermelés és a horgásztatás esetében kulcsfontosságú igény és kérés a kormányzat felé, de ezen tárgyalásoknak” az ismert gazdasági okok miatt” most még nincs itt az ideje – kunyerál óvatos hangnemben a közlemény.

A dögös plus-size modell horgászat közben mutogatja kerek fenekét


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló