Belföld

Népszavazás jöhet Magyarországon? Erről lenne benne szó!

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.08 | 13:18

Az embereket ugyanis nem kérdezték meg a jelentős hő- és hanghatással járó és óránként ezer köbméter vizet használó gyárról.

Az LMP országos népszavazást kezdeményez az akkumulátorgyárak építéséről – jelentette be kedden sajtótájékoztatón Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke.

Budapest, 2016. augusztus 31.
Az október 2-ai országos népszavazás szavazólapjait nyomtatják az ÁNY Biztonsági Nyomda Nyrt. fõvárosi nyomdájában 2016. augusztus 31-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány az emberek megkérdezése nélkül nyújt több tízmilliárd forintos támogatást külföldi nagyvállalatoknak, amelyek tönkreteszik a lakókörnyezetet és elhasználják a vízkészletet

– indokolta a kezdeményezést a politikus. Elmondta, hogy Debrecenben a helyi választási bizottság első fokon már engedélyezte pártja helyi népszavazását a háromezer milliárd forintból létesítendő akkugyárról. Az embereket ugyanis nem kérdezték meg a jelentős hő- és hanghatással járó és óránként ezer köbméter vizet használó gyárról – kifogásolta Schmuck Erzsébet.

Rendhagyó főzőműsorunkban egy kétezer éves receptet főzünk, és kóstolunk meg. Különös múltidézés, melyet nem érdemes kihagynod!

Hozzátette, hogy az akkugyártás országos probléma, a kormány akkugyártó nagyhatalommá kívánja tenni az országot; Győrszentivánon és Tatán is hasonló beruházást készítenek elő.

Velünk akarják kifizettetni a jövőnk felélését

– fogalmazott Schmuck Erzsébet, hozzátéve, az LMP elfogadhatatlannak tartja a jelentősen környezetkárosító beruházásokat, azt pedig különösen, hogy mindezt a Fidesz az emberek megkérdezése nélkül vinné véghez.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló