Belföld

Döntöttek: csak védettségi igazolvánnyal mehetnek be a szülők az iskolákba decembertől

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.23 | 09:48

Változik a szabályozás egy Kásler Miklós miniszter által kiadott határozat miatt.

Pixabay

Telex cikke szerint december elsejétől ismét bevezetik az ország iskoláiban azt a szabályt, hogy a szülők csak egy bizonyos pontig kísérhetik a gyerekeiket, de védettségi igazolvány nélkül nem léphetnek be az intézmény területére. A lap egy levelet is közölt, melyben az Oktatási Hivatal tájékoztatta az új rendelkezésről az iskolaigazgatókat.

“A gyermeket illetve a tanulót köznevelési intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a koronavírus elleni védettségének igazolása nélkül a köznevelési intézmény területére a köznevelési intézmény vezetője által meghatározott pontig léphet be” – idézik a levélben írtakat.

A szigorításról a határozatot Kásler Miklós oktatásért is felelős emberi erőforrás-miniszter hozta meg.

Az új szabályozás szerint a gyerekekkel december 1. után csak egy szülő mehet be. A diákoktól, tanároktól és az iskola egyéb dolgozóitól nem kérnek védettségi igazolást, ez csak a szülőkre és más külső személyekre vonatkozik. Az iskolaigazgató ezen kívül azoknak adhat engedélyt igazolvány nélküli belépésre a cikk szerint, akik a hivatalos megfogalmazás szerint “a köznevelési intézmény ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan esemény” következményeinek elhárítását végzik – fogalmaz a Telex.

Forrás: Propeller.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.