Belföld

Januártól megszűnhet a benzinárstop

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.28 | 08:18

A benzin árstop további fenntartásának egyre több feltétele lenne.

Az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalansága mellett a százhalombattai finomító folyamatos működése is szükséges a benzinárstop január utáni fenntartásához  – nyiltkozta a Miniszterelnökség illetékese az ATV-nek.

Az üzemanyagoknál alkalmazott ársapka éppen egy éve – jóval az ukrajnai háború kezdete előttől – van érvényben, azt a Fidesz vezette be, választási győzelmének biztosítása érdekében, hasonlóan a „csirkefarhát – árstophoz”. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter egy közelmúltbeli kormányinfón azt mondta, hogy az intézkedés mérsékelte az inflációt, kivezetése viszont nehéz. Ahol a „családvédelmet” szolgálja, ott fenntartják, amíg nincs jobb ötletük – állította a fideszes politikus.

Az üzemanyag ellátásban viszont sűrűsödnek a gondok: A kis kutak ezen héten sem kapnak üzemanyagot, sőt már a nagyobb láncoknál is korlátozások vannak.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint a Fidesz-kormánynak el kell döntenie, hogy árat szabályoz vagy üzemanyaggal látja el a piacot.Szerinte a korlátozások ma már nagyobb kárt okoznak, mint amilyet az árnövekedés okozott.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló