Belföld

Így menekült el a fideszes belügyér Pintér a tanárok elől

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.05 | 13:48
  • trendindex: 3

A tüntető tanárok levelet akartak átadni a Fidesz belügyminiszterének. Az viszont elmenekült előlük.

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai levelet vittek két fideszes politikusnak: Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárnak és Pintér Sándor belügyminiszternek a Belügyminisztériumba. A Kölcseyből amúgy szeptemberben

öt tanárt rúgtak ki, amiért részt vettek a polgári engedetlenségben.

A hajdani gépkocsivezetőből lett, már a kommunista rendszerben igen komoly karriert befutó, volt MSZMP-tag Pintér Sándor kisbusza biztonsági kísérettel, egy szó nélkül hajtott el a tiltakozó tanárok előtt a Belügyminisztériumból – írja a 444, ahol egy videót is megnézhetsz Pintér szégyenletes meneküléséről.

A levelet öt jelenleg is a Kölcseyben tanító tanár írta alá.

Azt írják, szeptemberben és novemberben a Belső- és Külső-Pesti Tankerületi Központok azonnali hatállyal szüntették meg több kollégájuk munkaviszonyát, pedig a szakmai elhivatottságukhoz, felkészültségükhöz és alkalmasságukhoz kétség sem fért. Bár az elbocsátások hivatalos oka „a diákok tanuláshoz való jogának megsértése” volt, a kölcseys tanárok szerint a diákok jogai másképp sérülnek ma Magyarországon:

az oktatási rendszer régóta orvoslásra váró problémái,

az egyre növekvő pedagógushiány, a túlterheltség, a korszerűtlen és indokolatlanul nagy tananyag, az iskolák állapota és a társadalmi megbecsültség hiánya valójában az, ami korlátozza a diákok tanuláshoz való jogát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.