Belföld

1000 forintba kerül majd a havi diákbérlet ebben a magyar városban

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.15 | 10:48

Kedvezményesebbek lesznek az előre megvásárolt buszbérletek Kecskeméten.

Arról döntött a csütörtök közgyűlés, hogy változnak a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. által kibocsátott jegyek és bérletek díjai. A tanuló havi bérlet és a tanulói 30 napos bérlet is csak ezer forintba fog kerülni.

Átlagosan 10, 9 százalékkal olcsóbbak lesznek a bérletek 2023. március 1-től. A mai közgyűlés döntése szerint a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. tanuló havi bérlete és a tanuló 30 napos bérlete is csak ezer forintba fog kerülni a jelenlegi 2300 Ft helyett. Olcsóbb lesz a 90 napos tanulói konstrukció is. Ezért 3855 forinttal kell majd kevesebbet fizetni. Emellett a nyugdíjas 90 napos bérlet és a kisgyermekes bérletek is kevesebbe fognak kerülni. A javaslat alapvető célja, hogy még többen válasszák a buszközlekedést, így csökkenjen a városban az autóforgalom.

Nemcsik Mátyás, önkormányzati képviselő már a költségvetési napirend tárgyalásakor kiemelte az ifjúságot érintő változásokat.

Nagyságrendileg egy havi tanulóbérletet 27 alkalommal használ egy hónapban egy fiatal. Ha leosztjuk ezt az ezer forintot, akkor nagyjából 37 forintra jön ki egy buszos utazás. Tulajdonképpen ilyen olcsón nem is tudnak utazni más városokban. Azt is fontos megjegyeznünk, hogy minden más városban növekednek a tanulóbérletek árai, Kecskeméten viszont csökkennek

– hangsúlyozta a képviselő.

Újdonság, hogy a havi/30 napos bérletek esetén az emelés összege mindössze 1 százalék lenne azok számára, akik Kecskemét Kártyával rendelkeznek. Az előterjesztés szerint további változás, hogy megszűnik az autóbusz gyermek jegy és az autóbusz átszállójegy, helyettük csoportos gyermekjegyet és napijegyet vezet majd be a KeKo. Bevezetik majd a “Vakáció” díjtermékeket a család minden tagja részére, melyek további 10 százalékos kedvezményt jelentenek a jelenlegi díjakhoz képest.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Tuti tipp a másnaposság ellen!
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 18.
Sport
Gyászol Hosszú Katinka
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 03.