Belföld

Így alakulnak jövőre az ünnepi hosszú hétvégék

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.30 | 16:18

2023-ban két négynapos hétvége is lesz.

Kiderült, hogy 2023-ban egyetlen ledolgozós hétvége sem lesz. A húsvéti ünnepek és a karácsony miatt kétszer is négynapos hétvégére számíthatunk, emellett pedig lesz négy, háromnapos hétvégénk is – írja a HR Portál.  Az idén két szombat is munkanap is volt, de jövőre egyetlen ledolgozós hétvége sem lesz. December 26-át leszámítva egyetlen ünnep sem esik keddre vagy csütörtökre, ezért nincs szükség pihenőnap beiktatásával négynapos hosszú hétvégéket csinálni, amivel együtt járna egy ledolgozós szombat.

A húsvéti ünnepek és a karácsony miatt kétszer lesz

4 napos hétvége jövőre, háromnaposból pedig néggyel számolhatnak a munkaadók és a munkavállalók. 2023-ban október 23-a hétfőre, március 15-e pedig szerdára esik, ezeken a napokon nem kell dolgozni. Az államalapítás ünnepe, tehát augusztus 20. viszont vasárnap.

A húsvéti, négynapos hosszú hétvége

április 7-8-9-10-én lesz. A munka ünnepe hétfőre esik, ez lesz az első három napos hétvége. Pünkösd május végére, pünkösdhétfő május 29-re esik, így május 27-28-29. a második háromnapos hosszú hétvége 2023-ban. A következő háromnapos ünnepre kicsit várni kell, az ugyanis októberben lesz, 21-22-23-án.

A mindenszentek, azaz november 1. jövőre szerdára esik.

A második négynapos hétvége pedig a karácsony lesz, hiszen december 24. vasárnapra, december 25. hétfőre, december 26. pedig keddre esik. 2024-et pedig rögtön egy munkaszüneti nappal és egy három napos hosszú hétvégével kezdjük majd. Magyarországon évente két hétnyi pihenőt adnak a munkaszüneti napok: ezekből tizenegy van, amivel

hazánk az európai középmezőnyben foglal helyet.

A dánok, a franciák és az olaszok ugyanennyi ünnepnapot ünnepelnek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló