Budapest

Kötélen kel át a Duna fölött egy légtornász szombaton

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.14 | 18:28

A Fővárosi Nagycirkusz artistája Ifj. Simet László emberfeletti tettre készül.

A Fővárosi Nagycirkusz cirkusztörténelmi artista produkcióval csatlakozik a 10. Nemzetközi Színházi Olimpiához és Budapest egyesítésének 150. Évfordulójához, a cirkusz világnapja alkalmából. Április 15-én, szombaton 15:30-tól a Duna felett kifeszített drótkötélen egyensúlyozva sétál át a folyó egyik partjáról a másikra Ifj. Simet László artistaművész.

Az egyedülálló, Átmentem című produkciót

a Belgrád rakpart 18. és a vele ellentétes budai alsó rakpart közötti dunai szakaszon, az Erzsébet- és a Szabadság híd között a rakpartról és e két hídról lehet majd megtekinteni. Magyarországon először történik meg, hogy egy ember a Duna felett kifeszített drótkötélen egyensúlyozva sétál át a folyó egyik partjáról a másikra. Ifj. Simet László többszörösen díjazott, 64 éves artistaművész 300 métert tesz meg 30 méter méteres magasságban, a Duna fölött kifeszített 22 milliméter vastagságú drótkötélen.

A közlemény kitér a performansz mögötti gondolatra is,

amely szerint a városok régen fallal vették körül magukat, hogy megvédjék értékeiket, ma éppen ellenkezőleg: a hidakat kell építeni, hogy minél több kapcsolat jöhessen létre. Ennek szimbóluma a 150 évfordulóra megújuló budapesti Lánchíd a várost kettészelő Duna felett, és ugyanennek a gondolatnak a szimbóluma Simet László produkciója is, amikor képletesen és szó szerint is összeköti Budát és Pestet.

Ugyanígy szükség van hidakra átvitt értelemben is:

elfogadásból és nyitottságból ember és ember, budapesti és idelátogató között is. Ezt szolgálja Budapest sokszínű és örökké lüktető kulturális élete, és a tizedik alkalommal megrendezett Színházi Olimpia, amelynek egyik helyszíne Budapest és annak színházai.

Daruról zuhant le egy artista a Szigeten


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.