Budapest

Unod a bulinegyedet? Mutatjuk, hova menj lazulni a hosszú hétvégén!

  • Szerző:nuus
  • 2017.04.28 | 16:33

Elő a bringát, kifelé a belvárosból! 5+1 hely, ahol kényelmesen ehetsz-ihatsz-bulizhatsz május 1-jei három napos hétvégén Budapesten.

DSC_0020
(kép: Dancs Enikő Bianka/nuus.hu)

Impostor/Baotiful

Hol: a régi TV székház oldalában

A régi TV székház aljában helyet kapó ikerhely kiváló választás lehet azoknak, akiknek már nagyon zsúfolt a Dohány-Király-Akácfa-háromszög (vagy hívhatjuk Kazinczy-Dob-tengelynek is), de olyan nagyon messze azért nem zarándokolnának. A Deák tértől tényleg csak pár perc sétányira található Szabadság tér még nem annyira túlzsúfolt, remélhetőleg ez idén nyáron is így marad. A tajvani kajás Baotiful 2016 nyarán nyitotta meg a mellette lévő udvarban piás testvérhelyét, az Impostort, ami idén már rutinosan megy, és lazán hozza a hetedik kerületi romkocsmák hangulat, rengeteg egzotikus itallal, kisebb tömeggel.

Pontoon

Hol: a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Duna-parton

Kevés hely van nyáron Budapesten, ami egyedibb hangulatú helyszínt tud felmutatni a Pontoonnál. Duna-part már önmagában 10 pontos, ehhez járulnak hozzá éjszaka a Lánchíd fényei, és a kilátás a budai oldalra. A két szintes helyen asztalok mellett is lehet ücsörögni kényelmesen, de akár a rakparti részre is leülhetünk. Esténként kisebb koncertek szolgáltatják a kötelező háttérzajt, a kajáról pedig a Meat & Sauce gondoskodik egy külön kis konténerrel.

DSC_0083
(kép: Dancs Enikő Bianka/nuus.hu)

Új Kertem

Hol: az Olof Palme sétányon, a Városligetben

A Városliget Budapest Jolly Jokere, ha a szabadidő eltöltéséről van szó, az evés-ivás-ücsörgés szentháromságot tekintve a Kertem pedig verhetetlen. A régi helyszíntől kicsit arrébb, a korábbinál jóval nagyobb és nyitottabb területen építették újra magukat tavaly, úgyhogy idén már célirányosan az Olof Palme Házhoz gurítjuk a bringánkat. Kutyák, babakocsik, mindenki jöhet, a vaslapon sülnek a burgerek és a pljeskavicák, ha esetleg nem találunk üres asztalt, közel a megoldás. Enni a pár száz méterre lévő Pántlikába is át lehet ugrani, inni pedig az ELTE régi Ajtósi úti campus-ának portaépületében épp most nyíló Jaromir Mini Gardenbe lehet átruccanni.

Food Truck Udvar

Hol: az Üllői úton, a Corvin negyednél

Aki a kaja köré szereti rendezni a kikapcsolódást, és egyszerre akár több fajta ételt is megkóstolna, ráadásul még a street foodot is csípi, annak érdemes próbát tennie a Food Truck Udvarra, ami a Ferenc körút közelében lévő régi Kilián laktanya egyik udvarába rendezkedett be. A közeli Élesztő kézműves sörház egyik mellékvállalkozása még viszonylag új, ezért nincs olyan nagy zsúfoltság, mint a Kazinczy utcai kajaudvarban, de az ételkínálat ugyanolyan széles. Vegán kaja, vasalt szendvicsek, BBQ, pisztráng és kézműves hamburgerek várják az éhes gyomrokat, de aki különönleges kávékat akar kóstolni, az is jó helyen jár.

Dunaparty Megálló

Hol: a Savoya parknál

A Dunaparty névre nincs mentség, de tényleg a Duna parton van, aminél jobbat el sem tudunk képzelni. Konkrétan két londoni piros emeletes busz alkotja a helyet, egy-két méterre a víztől, ezekből árulják a kaját, egészen konkrétan lángost, hekket és palacsintát lehet venni a sörünk és a limonádénk mellé.

DSC_0196
(kép: Dancs Enikő Bianka/nuus.hu)

Két Rombusz

Hol: a Római parton

Nagyon hasonló a Két Rombusz alapkoncepciója is, itt is két kiszuperált autóbusz tölti be a bárpult szerepét. A Római-part sétányának egyik udvarában található helyen szintén van lángos és retro burgerek, de amiért érdemes idejön, azok a szabadon használható tűzrakó helyek. Csak le kell foglalni egyet, ők adják a fát, a fejszét, a bográcsot vagy a grillrácsot, neked már csak azt kell magaddal hoznod, amit el akarsz készíteni, és amíg a pultból veszed az italokat, addig barátság van. Reggae szól a helyen, de ha nincs sunshine, akkor is be lehet húzódni a kis fedett teraszokra, úgyhogy esőbiztos is a hely.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.