Budapest

Szívmelengető kisfilm egy szuper budapesti kezdeményezésről

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.25 | 15:49

A sok negatív hír mellett itt egy reménykeltő is: sérült gyerekek napközije indul Budapest nyolcadik kerületében, remélve, hogy a hasonló kezdeményezések idővel az egész várost, majd országot is behálózzák.

Amikor egy családban halmozottan sérült gyerek születik, gyakran az egyik szülőnek le kell mondania megélhetéséről, hogy a gyereket egész hátralévő életében ápolhassa. Az iskolaköteles korú gyerekekhez utazó pedagógus jár, de ez – mivel heti csupán néhány óráról van szó – a szülő számára még nem engedi, hogy dolgozzon, ráadásul a gyerek közösségbe se kerül így, ahol fejlődését további ingerek szolgálnák.

A Fellegajtó Nyitogatók Alapítvány speciális napközije egy olyan kezdeményezés, amelyet egy érintett szülő, egy halmozottan sérült kisfiát egyedül nevelő apuka indított. A cél az, hogy a hasonló 2-3 csoportos, csoportonként 5-6 fős napközik város-, illetve országszerte elterjedjenek, hiszen az erre fordított állami, önkormányzati, egyházi és civil források hozzájárulnak ahhoz, hogy a szülő újra dolgozni tudjon, ezért ne a szociális segélyek jelentsék egyetlen bevételi forrását, míg a gyerek szakértői gárda mellett, közösségben fejlődik.

A napközi születését segítő közösségi összefogás nem csak azok számára inspiráló, akiknek környezetében sérült gyerek él.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló