Budapest

Nem szeretnél most a Lánchídon sétálni: már a pályalemezt szeletelik!

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.16 | 10:48

Jól haladnak a Lánchíd felújításával – itt tart most a dolog.

Az egy hónapja lezárt Lánchíd felújítása terv szerint halad. Most a pályaszerkezet bontása zajlik. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtöki közleménye szerint a híd június 16-i, teljes lezárása óta eltávolították a dísz- és közvilágítást, felmarták az aszfaltot az úttestről és bontják az útpálya szegélyét.

Egy hete már a híd útpályáját is bontják:

az elöregedett – átlyukadt vasbeton pályalemezt a híd közepétől két irányba indulva “felszeletelik”. Az egyenként két-három tonnás darabokat kiemelik és elszállítják. A kiemelt darabok helyén egyre jobban láthatóvá válik a Lánchíd acél tartószerkezete. Ennek állapotát folyamatosan vizsgálják, majd meghatározzák, pontosan milyen javításokra van szüksége a megmaradó tartószerkezetnek. Jelenleg a hídra emelik az építkezést kiszolgáló két bakdarut. Elkészült az a sínpálya is, amelyen a daruk mozogni fognak. A mai napon – szemcseszórással – megkezdték a hídláncok korrózióvédelmi munkáit is.

A Lánchíd felújítása május közepén kezdődött

a Duna medrének fém- és lőszermentesítésével. A pesti oldalon felállították a toronydarut, átépítették a Clark Ádám teret és elkészítették a Lánchíd függesztett állványzatát. A budai oldalon június végén állították fel a toronydarut. A Lánchíd felújítása 2023-ra készül el, a felújítás a www.lanchid.hu oldalon követhető.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló