Budapest

Kis híján megint hajókatasztrófa történt a Margit-hídnál

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.28 | 20:18

Centiken múlt két hajó összeütközése Budapest közepén.

Egy nemrég bemutatott, nagyon ijesztő videó felvételen két kisebb hajó előz meg egy nagyot a Budapest-belvárosi Duna szakaszon. A második, jobbról előző hajó a veszélyes manőver során kis híján a nagyobbik hajó orra alá szorult látható a Tények által közölt videón. A 250 személyes,

előzött hajó kapitányán, Tolnay Zoltánon múlt, hogy nem lett baleset.

Így rabolnak ki a kalózok egy hajót A DUNÁN – videó

A tapasztalt hajós hátramenetbe kapcsolva fékezte le saját hajóját. Tolnay a harminc éves hajózási tapasztalata alatt még hasonlót sem tapasztalt. A manőver felelőtlen és értelmetlen volt. Egyik, az előzést végrehajtó hajó kapitánya sem használta a rádiót, pedig ez az érvényben lévő szabályok szerint kötelező lett volna – mondta Tolnay.

Az előzésben részt vevő hajó utasai is megijedtek,

Tolnay szerint. A rendőrség szabálysértési eljárást indított az ügyben. Három éve a Hableány turistahajót „gázolta el” a Viking Sigyn nevű szállodahajó, a mostani eset közelében, akkor 27 ember halt meg a tragédiában. Az ügy vádirata szerint a Viking 10-11 km/órás sebességgel haladt, amikor jobb elejével nekiütközött a 8-9 km/órával haladó Hableánynak. Maga elé forgatta, majd a magyar hajó kevesebb, mint fél perc alatt elsüllyedt.

Nyitókép és videó: Tények


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló