Budapest

Megvan, mi lesz Budán: sportcentrum épül a Déli pályaudvar területén

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.07 | 13:19

Nem szuperkórház, hanem sportcentrum épül majd a Déli pályaudvar üzemi területein. A tervek szerint lesznek fedett teniszpályák, jégcsarnok és futókör is. Közben pedig a személyforgalom is megmarad.

Budapest, 2015. december 1. A Déli pályaudvar központi épülete és lépcsõfeljárója esti kivilágításban a fõváros I. kerületében, a Krisztina körút és az Alkotás út találkozásánál. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
MTVA/Róka Lászlófotó: Fotó: MTI

Korábban szó volt róla, hogy a Déli pályaudvar területén épülne fel az új budapesti szuperkórház, de felmerült a pályaudvar bezárása is, amivel értékes belvárosi területeket szabadítottak volna fel. Most azonban úgy tűnik, hogy a kormányzatnak egészen más tervei vannak a területtel.

A vs.hu szerint ugyanis a pályaudvar üzemi területein sportcentrumot terveznek. Emellett azonban a személyforgalom is megmarad majd a Déliben.

A terület egy részén a Testnevelési Egyetem (TE) kap majd új épületeket, például jégcsarnokot és fedett teniszpályákat. Azonban a Gyetvai Árpád, a TE  fejlesztésével is foglalkozó miniszteri biztos hangsúlyozta, hogy

ide is beengedik majd a nagyközönséget.

A terület másik részén pedig eleve nekik építenek majd többek között futókört, extrém-sport pályákat és játszóteret.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a fejlesztések 2018 és 2022 között fognak majd megvalósulni, igaz, végleges tervek még nincsenek.

A beruházásra 2017-ben 23 450 millió forintot, 2018-ban 14 917 millió forintot, 2019-ben pedig 6003 millió forintot szánnak.

A délinek azonban a személypályaudvar része is megmaradna. Az ígéretek szerint így az utasok sok mindent nem fognak érzékelni a fejlesztésből: a vonatok ugyanúgy indulnak és érkeznek majd, mint eddig.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló