Budapest

Kamu menetrendeket tesz ki egy hacker, a BKV teljesen kivan

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.10 | 09:48

Mátyásföld - Owo átszállás nélkül BKV busszal érdekel?

A BKV a dugók mellett most újabb mumussal harcol: valaki poénból mindenféle kamu útvonaltáblákat tesz ki a valódiak helyett a megállókba. Az Uwuból Owóba tartó járatra például nemrég az Omnibusz buszos szakblog hívta fel a figyelmet.

„Uwu Nigériában biztos szép hely

és ezért közvetlen buszos kapcsolatért kiállt a budapesti XVI. kerülettel, de tuti nem 29 perc a menetidő”. A kamu járat – bár nem a kilenc és háromnegyedik vágányról indul – megáll a Mária Robot vasútállomás mellett és az Xd utca megállóban is. A BKK a Telexnek elmondta, hogy: „az utóbbi időben új jelenség ütötte fel a fejét a szolgáltatási területünkön:

egy @drunk_bkk álnevű profil mögé bújó felhasználó

az érvényes menetrend helyére saját készítésű, vicces menetrendeket helyez el, amelyekről videót oszt meg a közösségi oldalakon. Ismereteink szerint a negyedik akcióján vagyunk túl, amely több szempontból problémás: egyrészt csorbát szenved a tájékoztatás, amely bosszúságot okoz az ügyfeleinknek. De a BKK-nak is súlyos anyagi kárt jelenthet a felügyeleti szerv által kirótt büntetés, amennyiben az az ellenőrzés során nem találja meg az érvényes menetrendi hirdetményt a megállóban.”

A BKK az ilyen félrevezető tájékoztatókat azonnal, soron kívül cseréli,

amint tudomására jut, tették hozzá. Sőt, a cég megteszi a szükséges jogi lépéseket az ügyben az elkövetővel szemben, szögezték le.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.