Budapest

Biciklisek, figyelem: szombattól új lehetőségek nyílnak

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2022.12.09 | 17:48

Három vonallal bővül a kerékpárszállítási lehetőség a fővárosban: szombattól a 102-es, a 128-as és a 129-es buszokra biciklivel is fel lehet szállni - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A BKK közleményében felhívta a figyelmet, hogy egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható, és az erre kijelölt járműveket külön piktogram is jelzi. A kerékpárt az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen.

Mivel ez a rész megegyezik a babakocsik és a kerekesszékesek számára fenntartott területtel, ezért a BKK azt kéri a kerékpárt szállító utasoktól, hogy legyenek előzékenyek a kisgyermekkel utazó vagy a mozgásukban korlátozott utastársaikkal és szükség szerint adják át nekik a helyet.

A járművezető zsúfoltság esetén megtilthatja a kerékpárszállítást, ebben az esetben meg kell várni a következő autóbuszt

– írták. A BKK közölte azt is, hogy decemberben az esti időszakban a 128-as és a 129-es vonalakon még egyelőre olyan járművek közlekednek, amelyeken nem lesz lehetőség kerékpárok szállítására. A BKK járatain kerékpárt szállítani egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve kerékpárbérlettel lehet. A kerékpárszállítás díján kívül természetesen a személyszállításért is fizetni kell, tehát a kerékpárral közlekedőnek is rendelkeznie kell érvényes jeggyel vagy bérlettel.

A kisméretű, legfeljebb 41 centiméter (16 coll) külső kerékátmérőjű kerékpár, valamint a roller, továbbá mérethatár nélkül az összecsukott kerékpár továbbra is díjtalanul, minden járaton kézipoggyászként szállítható.

A kerékpárszállításról bővebben a bkk.hu/utazasi-informaciok/ oldalon lehet tájékozódni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló