Időjárás

Rettenetes szélvihar tart az ország felé

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.16 | 21:06
  • trendindex: 3

A szélvihar akár száz kilométeres széllökéseket is okozhat.

Az ország északnyugati része fölé újabb hidegfront érkezik vasárnap késő este. Éjjel egyre több helyen támad fel az északnyugati szél. Hétfő délután szélvihar erősségűvé fokozódhat a nyugati, északnyugati irányú szél, úgyhogy

északon, északnyugaton akár viharos széllökések is lehetnek

írja az Időkép. A Kisalföld északi felén, a Dunántúli-középhegységben és a főváros környékén a legerősebb széllökések elérhetik a 70-90 km/h-t. A hegyekben, hegycsúcsokon 90-100 km/h-t meghaladó lökések is lehetnek. A szél késő estére csillapodni fog, de még ekkor is többfelé lehetnek erős széllökések.

Napközben erős felhőzet alakul ki, délutánra szórványos eső,

záporok, északkeleten havas eső, hózápor, néhol akár kisebb ónos eső is lehet. A szél kisöpri a ködöt és az alacsonyszintű rétegfelhőzetet keletről, így ott a hidegfront úgynevezett álcázott hidegfrontként érkezik meg. Vagyis magasabb hőmérsékleteket (4-7 fok) mérhetünk a front érkezése után, mint az előtt (-6, -3 fok). A csúcshőmérséklet országszerte 4 és 10 fok között alakul, délnyugaton lesz a legmelegebb az idő.

A szeles idő kedden is folytatódik,

de ekkor már csak helyenként fokozódik viharossá a szél. Szinte felhőtlen lesz felettünk az ég. A legmelegebb órákban 2 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk majd.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Gasztró
Jó hír a sör szerelmeseinek!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 07.