Időjárás

Hózápor, mínuszok: így érkezik a tavasz

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.27 | 19:18

Változékony, hűvös idő lesz a tél utolsó napján és a tavasz kezdetén.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás előrejelzése szerint napsütésre, hózáporra, mínuszokra is készülni kell a jövő héten. Hétfőn napos időszakok mellett szórványosan számítani lehet kisebb havazásra, hózáporokra, majd kelet, délkelet felől havas esőre, záporokra is. Késő délutántól, estétől északkelet felől fokozatosan csökken a csapadékhajlam.

Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a szél.

A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 1 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de a szélcsendes, kevésbé felhős fagyzugos részeken hidegebb is lehet. A csúcsértékek jellemzően plusz 4 és 8 fok között alakulnak. Kedden, március elsején, a tavasz első napján az ország nagyobb részén alapvetően derült vagy gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északkeleti országrészben időnként megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakul. A kevésbé felhős, szélcsendes, fagyra érzékeny helyeken azonban ettől több fokkal hidegebbet is mérhetnek.

A maximumhőmérséklet plusz 4 és 9 fok között alakul.

Szerdán a Tiszántúlon általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, míg másutt többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem várható. Többfelé élénk, egy-egy helyen erős széllökések is lehetnek. Hajnalban általában mínusz 9 és mínusz 2 fok közötti értékeket mérhetnek, de a fagyzugokban ettől több fokkal alacsonyabb minimumok is várhatóak. Kora délutánra plusz 4 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.