Időjárás

Berobban a nyár a napokban: 30 fok köré melegedhet fel a levegő

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.11 | 11:48

A hét közepén már nyárias lesz az idő, ami tovább tart csütörtökön is, ám aznap már van esély zivatarok kialakulására a Kisalföld körzetében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul. Késő estére 14 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerda estére a gomolyfelhők összeesnek, majd gyengén fátyolfelhős vagy derült lesz az ég. Csapadék nem lesz. A délnyugati szél jobbára mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul, a hidegre hajlamos részeken ennél hidegebb is lehet.

Csütörtökön az előrejelzés szerint a sok napsütés mellett kevés gomoly-, és fátyolfelhő lehet csak az égen, ugyanakkor főleg az Észak-Dunántúlon intenzív lehet a gomolyfelhő-képződés. Az északnyugati és északi megyékben előfordulhat zápor, zivatar. A nyugati, délnyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Délutánra többnyire 30 fok köré melegedhet fel a levegő. A meteorológiai szolgálat csütörtökre Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyékre zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló