Időjárás

Hőségriadó: tippek, hogy jobban bírd a meleget

 • Szerző:nuus
 • 2023.07.08 | 19:22

Néhány apróság is segíthet, hogy jobb legyen a közérzeted a hőségben!

Fotó: Pixabay

Hétfőtől szerdáig másodfokú hőségriadót rendeltek el, úgyhogy nem árt felkészülni. Nézzük, mitől érezhetjük jobban magunkat a hőségben!

 1. Hidratálás: A hőségben elengedhetetlen, hogy megfelelően hidratáljuk testünket. Igyunk sok vizet és kerüljük az alkoholtartalmú vagy nagy mennyiségű koffeint tartalmazó italokat, mert ezek fokozzák a test kiszáradását. Hordjunk magunknál mindig vizet, és fogyasszunk olyan frissítőket, mint például gyümölcslevek.
 2. Hűvös helyek keresése: Ha lehetséges, tartózkodjunk a lehető legtöbb időt hűvös helyeken, például légkondicionált helyiségekben vagy árnyékos területeken.
 3. Ruházat és napvédelem: Viseljünk könnyű, laza ruhákat, amelyek légáteresztők és segítenek a test hőleadásában. Viseljünk kalapot vagy kendőt a fejünkön, és alkalmazzunk napvédő krémet a bőrünkön, hogy megvédjük magunkat a napégéstől.
 4. Könnyű étkezés: Kerüljük a nehéz, zsíros ételeket, mert ezek fokozhatják a test terhelését a hőségben. Fogyasszunk könnyű, friss ételeket, mint például zöldségeket, gyümölcsöket, salátákat és hideg leveseket.
 5. Időzített tevékenységek: Kerüljük a nagyobb fizikai erőfeszítést a legforróbb órákban. Ha lehet, korán reggel vagy késő délután végezzük az edzést vagy más megterhelő tevékenységeket.
 6. Gyakori zuhanyozás: A hűs zuhany vagy fürdés segíthet a test hőmérsékletének csökkentésében és a frissesség visszanyerésében.
 7. Vigyázzunk az idősebbekre és a gyermekekre: Az idősebbek és a kisgyermekek különösen érzékenyek a hőségre, ezért figyeljünk rájuk, és gondoskodjunk arról, hogy hidratáljanak és hűvös helyen tartózkodjanak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
 • szerző:nuus
 • 2024. 04. 23.