Időjárás

Csütörtökön 40 fok is lehet – Pillanatok alatt rosszul lehetsz a napon

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.11 | 06:10

Csütörtökön sem számíthatunk nagy megkönnyebbülésre, továbbra is tombol a kánikula.

Napos idő várható fátyol-, és gomolyfelhőkkel. Az északi tájak mellett a déli óráktól máshol is erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan záporok, zivatarok kialakulása várható, legkisebb eséllyel délnyugaton.

Estére összeesnek a gomolyfelhők és lecseng a csapadéktevékenység. A szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek.

Fotó: 123rf.com

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 34 és 40 fok között alakul, északnyugaton lehet pár fokkal alacsonyabb a hőmérséklet, ott 30, 33 fok közötti értékek lesznek a jellemzőek.

Mint arról korábban írtunk, egymás után három nap is történelmi melegrekord dőlhet meg, így fokozottan figyeljünk saját és környezetünk egészségére.

Az átlagosnál jóval melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire – kifejezetten a kisgyermekek és az idősek szervezetére. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására. Mivel a hőmérséklet az éjszakai órákban is magasnak mondható, ezért nyugtalanul aludhatunk, a szervezet egyre jobban elfárad – írja a met.hu.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló