Időjárás

Rettenet, mi tart az ország felé: kiadták a riasztást

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.08 | 17:50

Időjárás: az OMSZ zivatar és felhőszakadás miatt is kiadta a riasztást.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki, zivatarok kialakulásának veszélye miatt. A riasztások által érintett járások folyamatosan frissülő térképen láthatóak. Az érintett területeken felhőszakadás, jégeső, erős szélvihar lehet. Hétvégére változékony, csapadékos idő várható.

Csütörtök délután az északnyugat felől érkező front

előterében és mentén egyre több helyen lehetnek zivatarok, amelyek este, késő este fokozatosan átterjednek a keleti országrész fölé is. A zivatarokat felhőszakadás (20-30 mm, lokálisan akár 30-40 mm) viharos széllökés (60-90 km/órás, néhol 90 km/óra feletti) és jégeső is kísérheti. Felhőszakadás veszélye miatt, jóval kisebb területre elsőfokú, citromsárga riasztást is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken

rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső eshet.

Pénteken a front átvonulása után napközben főleg a Dunától keletre, az északkeleti, keleti országrészben lehetnek zivatarok,  amelyeket felhőszakadás, erős széllökés, kisebb szemű jég kísérhet. A nappali hőmérséklet 24-29 fok között alakul, de felhős keleti, északkeleti tájakon egy-két fokkal hűvösebb is lehet. Bár az ország legnagyobb részén többórás napsütéses időjárás várható, de estétől újra megnövekszik a felhőzet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló