Időjárás

Véget ér az indián nyár, sarkvidéki légáramlat hoz igazi őszt hétvégén

  • Szerző:nuus
  • 2023.10.13 | 15:08

Lehűl az idő.

Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23 és 28 fok között alakul, de az északkeleti tartósabban felhős tájakon kissé hűvösebb is lehet. Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Az ország döntő részén kiderül az ég,

de párássá válik a levegő, főként az Északi-középhegység térségében köd is képződik. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon több helyen megélénkül. Reggelre általában 10 és 16 fok közé hűl le a levegő, de az északkeleti tájakon ennél néhány fokkal hidegebb is lehet – írja a Propeller.

Szombaton a pára, köd feloszlása után többnyire gyengén felhős, napos idő várható, majd az esti, éjszakai órákban északnyugat felől egyre több helyen beborul az ég és elered az eső. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél, estétől pedig északnyugatira fordul az áramlás. A maximum-hőmérséklet 22, 28 fok között alakul.

Hideg sarkvidéki légtömeg indul el a kontinens belseje felé,

vasárnapra pedig hozzánk el elér esővel, záporesővel. 20 fok fölé már csak a mediterrán térségekben megy fel a hőmérséklet, nálunk 13-15 fokra kell számítani. Reggeli fagy nem lehet, az északi, északnyugati szél sokfelé megerősödik. Az ország szinte teljes területén eshet az eső. Hétfőn már kevésbé lehet számítani csapadékra, reggel távozik a frontfelhőzet. Kedden fátyolfelhős lesz az ég, majd dél, délnyugat felől vastagabb felhőtömbök is érkezhetnek. Helyenként előfordul eső, zápor, nagyobb eséllyel a déli országrészben. A délkeleti, keleti szél néhol időnként megélénkülhet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló