Időjárás

Kegyetlen dolog jön – az egész országra kiadták a figyelmeztetést

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.11 | 17:48

Folytatódik a hűvös, ködös időjárás a hétvégén. Hajnalban többfelé lesznek mínuszok, a csúcsértékek pedig már mindenhol 15 fok alatt maradnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Péntekre virradóra is sokfelé köd képződik. A sűrű köd veszélye miatt csaknem az egész országra figyelmeztetést is kiadtak. Napközben legfeljebb szitálás alakulhat ki néhol, és a köd feloszlását követően a legtöbb helyen újra napos idő várható. Főként a Nyugat-Dunántúlon azonban egész nap megmaradhat a felhőzet. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 3 fok között várható a hőmérséklet; napközben a napos tájakon 11–14, a tartósabban borult, párás, ködös részeken 6–10 fok valószínű.

péntek

Szombaton a ködös területek kiterjedése fokozatosan csökken. Reggelig néhol csak szitálás fordulhat elő, napközben, illetve este, főleg az ország nyugati felén-kétharmadán valószínű szórványosan eső. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 4, a maximum-hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul. Szombatra az egész ország területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombat

Vasárnapra virradóra főként a keleti országrészben lehetnek ködös területek. Ezek megszűnése után fátyolfelhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Nyugatabbra vastagabb lehet a felhőzet; reggelig szórványosan, napközben csak helyenként valószínű eső, nagyobb eséllyel a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében. Hajnalban mínusz 3 és plusz 6 fok közötti értékek várhatók. Napközben 7–14 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Vasárnap

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek éjfélig tartó szöveges figyelmeztető előrejelzésében olvasható, hogy az elmúlt éjjel képződött köd a ma délutáni órákra a legtöbb helyen lassan, fokozatosan feloszlott vagy megemelkedett, de főként a Nyugat-Dunántúlon tartósan is rosszak maradhatnak a látási viszonyok.

A következő éjjel ismét nagy területen várható sűrű köd kialakulása, leginkább a Dunától keletre, illetve a Dunántúl középső sávjában. A fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás fordulhat elő.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló