Időjárás

Időjárás: hó nem lesz, szél annál inkább

  • Szerző:nuus
  • 2022.12.12 | 09:48

Ezen a héten sem lesz ünnepi az időjárás.

Hétfőn, az ország ÉNY-DK irányú középső sávjában ismét erős lökésekkel kísért ÉNY-i szél támad, míg a délnyugati és északkeleti térségben mérsékelt vagy gyenge marad a légmozgás.

Délelőtt, a keleti megyékben még lehet elszórtan hóesés, hószállingózás, miközben a Dunántúl felett szakadozottá válik a felhőtakaró és kisüt a nap.

Délutánra a középső és keleti országrész felett is csökken várhatóan a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.

A maximum hőmérséklet országszerte fagypont közelében alakul, északkeleten, néhol fagypont alatt maradhat, de másutt is csak pár fokkal várható fagypont fölé. A hőérzeten tovább ront az erős szél.

Este, majd éjjel a középső országrészben is legyengül a szél. Általában gyengén felhős, derült égbolt várható, északkeleten lehet még számottevő felhőzet.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– Keddre már szerte az országban napsütés látszik kialakulni fagypont körüli maximum hőmérséklettel. Néhol lehet a párásságból kialakuló fátyolfelhőzet. Mérsékelt vagy gyenge légmozgás ígérkezik.

– Szerdán előreláthatólag újabb mediterrán ciklon közelíti meg térségünket, emiatt ismét megnövekszik a felhőzet, de átmeneti napos időszakok még lehetnek. Élénkülő DK-i szél támadhat. Estig csapadék nem várható, éjjel viszont már minden féle halmazállapotban előfordulhat csapadék az országban. (eső, ónos eső, fagyott eső, hó).

– Csütörtökön borongós időre van kilátás. Az előrejelzés bizonytalansága itt már jelentősen megnő. A mediterrán ciklonnal több hullámban, változó halmazállapotban érkezhet csapadék.

– Péntektől tovább nő az előrejelzés bizonytalansága. A vasárnapi modellfutás alapján valószínűbbé vált az a forgatókönyv, hogy a dél felől érkező enyhébb légtömeg hatására enyhülés következik.

Forrás: eumet.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló