Külföld

Halálos áldozata is van az ausztriai tömegverekedésnek

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.02 | 07:18

A késszúrásoktól súlyos sérüléseket szenvedő szomáliai férfi a kórházban hunyt el.

Egy ember meghalt és legalább hárman megsérültek csütörtök hajnalban Salzburgban egy verekedésben, amelyben az osztrák rendőrség tájékoztatása szerint legalább tizenöten vettek részt. A salzburgi rendőrség helikopterrel, szolgálati kutyákkal érkezett a verekedés helyszínére, ahol kések is előkerültek. A tartományi rendőrök három személyt tartóztattak le.

Kép: 123rf

„A hatóságok minden rendelkezésre álló erőt bevetettek az erőszak megfékezésére” – tájékoztatta az APA hírügynökséget egy rendőrségi szóvivő. A sérülteket a helyi vöröskereszt kórházba szállította.Az incidenst követően az intézkedő rendőrök egy késszúrásoktól súlyosan sérült szomáliai férfit találtak a Lehener park melletti utcában.

A sérültet elsősegélynyújtás után kórházba szállították, ahol nem sokkal később meghalt.

Az összetűzés háttere egyelőre nem ismert. Az első vizsgálatok szerint este 11 órától két incidens is történt, az egyik a Lehener parkban, a másik pedig egy, a park mellett húzódó mellékutcában. Kezdetben nem volt világos, hogy a két esetnek volt-e köze egymáshoz. Az eszkaláció okát és a bűncselekmény indítékát még nem sikerült megállapítani.

A rendőrség beszámolója szerint jelenleg házkutatások zajlanak, és folyamatban van a bizonyítékok elemzése, valamint a tanúk kihallgatása. Helyi beszámolók szerint az érintettek között szíriai származásúak is voltak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló