Bulvár

Hollywood bekeményít: nem lehet csak úgy átírni ezentúl az ikonikus feliratot

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.03 | 13:14

A viccesnek szánt újévi akciónak komoly következményei lehetnek, és nem csak akkor, ha kézre kerül a tettes.

The famous Hollywood sign reads "Hollyweed" after it was vandalized, January 1, 2017. Police said unidentified thrill-seekers had climbed up and arranged tarps over the two letter "O's" to make them look like "E's," CBS affiliate KCAL reported. Each letter is 45 feet (13.7 meters) high, so the feat would have required not just bravado but considerable athleticism. / AFP PHOTO / Gene Blevins
AFP PHOTO / Gene Blevins

A Hollywood Sign Trust, azaz a feliratot gondozó nonprofit szervezet most elégelte meg a trollkodásokat, és lépéseket fontolgat a nem kívánatos látogatók távol tartására. Los Angeles és a filmipar egyik szimbóluma szorosabb őrizetet fog kapni, miután 41 év elteltével, ismét HOLLYWEED felirat fogadta a Santa Monica-hegyen az újév első látogatóit.

A szervezet elnöke, Chris Baumgart azt mondta:

Az őrizetet folyamatosan fejlesztjük, de egy ilyen incidens megkívánja, hogy most szintet lépjünk. Ez már nem vicc. Maga a felirat megközelítése is veszélyforrás, de a szomszédok biztonsága is kockán forog egy ilyen behatolás esetén.

A kilenc óriási betű többször esett már át nem kívánt átalakításokon, a jelenlegi módosítás, szimbolikáját tekintve úgy vélhető, hogy sajátos tiszteletadás az év végén kivívott a marihuána kaliforniai legalizálásnak (a weed angolul füvet jelent).

A területet ’94 óta kamerával is megfigyelik, mely a Los Angeles-i rendőrségnek továbbítja a képet. 1976-ban nem csíny volt az, amit Daniel Finegood tett a felirattal, sokkal inkább állásfoglalás, vagy jól megtervezett művészeti akció – akkor le sem tartóztatták a már tíz éve halott férfit. Díszelgett már Oilwood is a filmgyártás fellegvára feletti hegyen 1987-ben, és Oil War is, a ’90-es évek végén.

Az elkövető személye még ismeretlen, de több csínyt már nem valószínű, hogy ő vagy bárki más végre tud hajtani ezek után – írja a Hollywood Reporter.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló