Bulvár

Nagy a baj: utcára kerülhet Csollány Szilveszter családja

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.09 | 10:48

A bank elárverezné Csollány Szilveszter özvegye és gyerekei felől a házukat.

Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tavaly januárban halt meg, 51 évesen, koronavírusban. A tornász özvegye, Judit, kétgyermekes anya, aki a tornászszövetség elnöke, Magyar Zoltán szerint képtelen fizetni házuk törlesztőrészleteit. Magyar most abban bízik, hogy a család állami támogatást kap – írja a Blikk.

„Fantasztikus sportkarrier után varázslatos, kiteljesedett családapa lett.

Semmi baj, megyünk tovább – ez volt a szava járása, ebből próbálok most erőt meríteni. Kimondhatatlanul hiányzik” – mondta Csollány halálakor özvegye, Csollány Judit. A sportoló három gyermeket – akik közül az első házasságából született már felnőtt, s az édesanyjával Írországban él – hagyott hátra, egy soproni ház komoly lakáshitele mellett. A két kamasz lányt nevelő özvegy egy ideig fizette a kölcsönt, de a kamatok emelkedése, az infláció és az energiaárak miatt már nem tudja tovább törleszteni.

Csollány Judit karácsony előtt kért segítséget a Magyar Tornaszövetségtől

és a miniszterelnöktől, hogy fizetni tudja a házukra évekkel ezelőtt felvett lakáshitelt. „December közepén kaptunk levelet Judittól, amelyben arra kért minket, segítsünk nekik, hogy ne kerüljenek utcára a gyerekekkel. Azt írta, már nem tudják fizetni a banki kölcsönt, amit évekkel ezelőtt vettek fel a soproni házukra. A pontos részleteket mi sem ismerjük, annyit tudunk, hogy amíg szegény Szilas élt, addig rendesen utalták a részleteket, s még a halála után is. Ám

két árvát felnevelni a mai világban egy komoly lakáshitel mellett, elképesztően nehéz.

Átérezzük az özvegy gondját, de – sajnos – mi sem dúskálunk az anyagiakban. Tavaly éppen csak sikerült átcsúszni a léc alatt, s nullára kijönnünk. A torna nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és a szponzorok sem tolonganak nálunk” – mondta Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke. A szövetség levelet írt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárnak, hogy adjanak valamennyi pénzt a 2000-es sydney-i olimpián aranyérmet nyert bajnok családjának.

„Mérhetetlen fájdalom még ma is számomra Szilas tavalyi elvesztése,

karácsonykor érte is gyújtottam gyertyát – mondta Magyar Zoltán. „Remélem, az állam tud segíteni az özvegynek, hogy ne kerüljön utcára a lányokkal.”

Megrázó és fájdalmas titkok derültek ki Csollány Szilveszterről


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló