Bulvár

Felfegyverkezve, elbarikádozva várta a világvégét a hatgyerekes család egy borospincében

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.02.01 | 07:18

Papikaspray-vel támadt az apa, amikor megpróbálták kiszabadítani fogva tartott gyerekeit.

Az osztrák rendőrség őrizetbe vett egy világvégeváró férfit, aki illegálisan élt egy borospincében egy nővel és hat fiatal gyermekkel Ausztria északkeleti részén, a cseh határ közelében lévő Hadresben.

A hatóságokat a helyiek a múlt héten értesítették, hogy egy család berendezkedett egy présházban és a hozzá tartozó alagútban. A környékbelieknek a gyermekek hangja tűnt fel, „amint valaki közeledett a helyszínhez, a hangok elcsendesedtek” – mondta Erich Greil alpolgármester.

Múlt csütörtökön két szociális munkás kereste fel a pincét, hogy ránézzenek a gyerekekre, de a velük lakó 54 éves férfi paprikasray-vel támadt rájuk, és elbarikádozta a bejáratot. A szociális munkások ezután kihívták a rendőröket, akik őrizetbe vették a férfit. A pince átkutatásakor a hatóságok egy negyvenéves nőre és hat gyerekre bukkantak. A legkisebb gyerek hét hónapos, a legidősebb ötéves, a személyazonosságukat egyelőre nem sikerült meghatározni.

Az őrizetbe vett férfi azt mondta, hogy a gyerekek Angliában születtek, Ausztriában nincsenek bejelentve. A rendőrség szerint a kiskorúakat nem bántalmazták és nem hanyagolták el. A hatóságok szerint a borospince saját víz- és áramellátással rendelkezett, illetve évekre elegendő élelmet halmoztak fel benne.

A helyi média arról tudósított, hogy az őrizetes az úgynevezett Reichsbürger mozgalom tagja. A különféle összeesküvés-elméletekben hívő, radikális jobboldali csoport tagjai illegálisnak tekintik Németország felosztását a második világháború után, és úgy vélik, hogy a Harmadik Birodalom még mindig létezik.

A rendőrség több fegyvert – egyebek között egy második világháborús karabélyt, számszeríjakat és légpuskákat – talált a helyszínen. A férfi a nyomozás lezárását követően szabadlábon védekezhet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Egészség
7 tipp az erekció javítására
  • szerző:nuus
  • 2023. 03. 11.