Bulvár

Tragédia! Váratlanul halt értelmetlen halált a népszerű, fiatal szakács

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.12 | 10:18

Egy egyszerű eredeti kirándulás okozta a vesztét.

A Nagy-Britanniában egyre nagyobb népszerűségeknek örvendő fiatal szakács, Ian Pritchard váratlan, tragikus halálának oka egy ritka gombás fertőzés, a blastomycosis. A 29 éves Michiganből származó férfi teste olyan mértékben károsodott a fertőzés miatt, hogy az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Ian november 23-án került kórházba influenzaszerű tünetekkel, de állapota hamarosan súlyosbodott. A detroiti intenzív osztályon diagnosztizálták a blastomycosis nevű betegséggel, amelyet a blastomyces nevű gomba okoz, főként erdős területeken található talajban. A gombaspórák belégzése után a fertőzés elkezdte felemészteni Ian belső szerveit.

Ron Pritchard, Ian apja megdöbbentő részleteket osztott meg a séf küzdelméről. Az orvosok egy képet mutattak nekik Ian tüdejéről, és a látvány olyan volt, mintha a szerv “svájci sajt” lenne.

Az orvosok sajátos megközelítést alkalmaztak, amikor úgy döntöttek, hogy mesterséges kómába helyezik és lélegeztetőgépre kapcsolják, hogy a tüdeje ne terhelődjön túl. Bár ezáltal időt kaptak a gyógyulásra, sajnos Ian állapota tovább romlott, és február 3-án saját kérésére levették az életfenntartó gépekről.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló