Bulvár

Prostitúcióra beszélte rá saját unokahúgát, ez lett a büntetése

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2024.02.29 | 10:18

Nem úszta meg szárazon.

Hat évről nyolc év szabadságvesztésre súlyosította a Győri Ítélőtábla szerdán annak a nőnek a büntetését, aki rávette kiskorú lányát és gyámsága alatt álló unokahúgát arra, hogy pénzért szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak egy férfinak – tájékoztatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség az MTI-t.

A jogerős ítélet szerint a nő, aki együtt élt 13 éves lányával és 15 éves unokahúgával, többször kért pénzt egy férfi ismerősétől, és szexuális jellegű szolgáltatást is nyújtott neki.

A vádlott 2020 júniusa és októbere között 14 alkalommal beszélte rá a lányát és az unokahúgát, hogy menjenek el az ismerőse nyergesújfalui házába, és ott tűrjék el, hogy a férfi velük szexuális cselekményeket végezzen. A lányok ezért összesen 235 ezer forintot kaptak, amit átadtak a nőnek.

A Tatabányai Törvényszék a nőt korábban emberkereskedelem bűntette miatt hat év fegyházbüntetésre ítélte és 235 ezer forintos vagyonelkobzást rendelt el vele szemben, emellett a lánya vonatkozásában megszüntette a szülői felügyeleti jogát. A férfi gyermekprostitúció kihasználása és szexuális visszaélés miatt 2 év, 4 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, egyúttal véglegesen eltiltották minden olyan foglalkozástól, amellyel tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

Az ítélet ellen az ügyész mindkét vádlott terhére súlyosításért, a nő és a védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A férfi és a védője az ítéletet tudomásul vette.

A Győri Ítélőtábla szerdán kihirdetett határozatában egyetértett a főügyészség álláspontjával: a nő büntetését 8 évre súlyosította, a férfi esetében mellőzte a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztését, így neki két évre börtönbe kell mennie.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.