Zene

Ezt nem hiszi el! Ennyit kaszál Taylor Swift a koncertjeivel

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.02 | 16:15

Hétvégén kezdődik az énekesnő szingapúri koncertsorozata, amelyért fellépésenként csaknem egymilliárd forintnyi összeget kap.

A városállam a koncertgazdaságban keresi a növekedés hajtóerejét, több százmillió dolláros turisztikai bevételt remélnek Swift koncertjeitől. A Coldplay és Ed Sheeran után a világhírű énekesnővel állapodtak meg, és nem sajnálták a pénzt a fellépésekre – adta hírül a Reuters. Szingapúr 100 millió thaiföldi bátot, azaz majdnem 1 milliárd forintot fizetett Swiftnek fellépésenként, és a szerződésben, a hírek szerint, az a feltétel is szerepelt, hogy Szingapúr lesz az énekesnő egyetlen délkelet-ázsiai koncerthelyszíne turnéja során.

A világsztár hat teltházas koncertet ad majd Szingapúrban, a koncertekre a legolcsóbb jegy 88 szingapúri dollár, azaz 23,5 ezer forint,  a legdrágább VIP-belépő pedig 1228 dollár vagyis 328 ezer forintnak megfelelő összeg. A városállam idegenforgalmi hivatala és a kulturális minisztérium nem hozta nyilvánosságra a támogatás összegét, azonban  közleményben utaltak arra, hogy világszerte jelentős gazdasági előnyökkel járnak az énekesnő koncertjei. A hat fellépés valószínűleg fellendíti majd a szingapúri turizmust, ahogyan a korábbi Coldplay és Ed Sheeran koncert is jelentős bevételnövekedést hozott.

Taylor Swift szingapúri koncertjeire március 2. és 9. között kerül sor. Már több mint 300 000 jegyet adtak el.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló