Celeb

Láma áldotta meg Sebestyén Balázst

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.06 | 18:45

A rádiós a dél-ázsiai országba, Nepálba repült egy spirituális utazásra, ahol nem mindennapi izgalmakban van része.

A műsorvezető először egy vallási vezetőhöz látogatott el, aki megáldotta, majd helikopterrel repültek végig a Himalája hegység csúcsa felett. Balázs nepáli tartózkodásának legfontosabb állomásait követőivel is megosztja.
„Az első utunk Katmanduban mindig Yanten Wangpo rinpocséhoz vezet, aki megáld minket és az itt tartózkodásunkat” – kezdte élménybeszámolóját. „Katmandutól nem messze van egy barlang, ahol a megvilágosodott Guru rinpoche is meditált! A helyiek nagyon fontos szent helyként tisztelik, rengetegen járnak be a barlangba meditálni, lelki gyakorlatokat végezni. Állítólag mikor Guru rinpocse kijött a barlangból, megtámaszkodott a sziklán, a tenyerének lenyomata azóta ott van benne a kőben.” – írta a rádiós, aki egy elismert tanítóval is találkozott útja során.

„Imádom Nepált! Ülsz a reptéren és egyszer csak észreveszed, hogy egy magas rangú láma üldögél békésen nem messze tőled. Chökiy Nyima Rinpoche 73 éves, magas rangú tanító, a bardó és a meditáció mestere. Rinpocse Rumtekben a tibeti buddhizmus kagyü iskolájának híres székhelyén, olyan mesterek irányítása mellett tanult, mint Őszentsége, a 16. Gyalwang Karmapa. Érezhető aurája és erőtere van a Lámának. Annyira nagyon hálás vagyok, hogy találkozhattam vele!”

Balázs egy merész, ám annál emlékezetesebb útra is vállalkozott. „Indulunk az Annapurna Base Camphez! Ez kb. 25 perc helikopter út Pokharából az alap táborig, ahonnan gyönyörűen látszik az Annapurna és a Himalája! Annyira nagyon jó itt, hihetetlen energiája van a helynek.” A műsorvezető hegymászás helyett helikopterrel csodálta meg a Himalája csúcsát. „Kemény dolog ez a mászás! De mi helikopterrel mentünk. Egyszerűen leírhatatlan az, amit az ember lát és tapasztal, nem nagyon lehet visszaadni.”


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.