Külföld

Döbbenetes! Manipulálta a Katalin hercegnéről megosztott fotót a királyi család

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.11 | 13:35

A képet a királyi család állítása szerint Vilmos herceg készítette nejéről és három gyermekükről Anyák napja alkalmából, ugyanakkor négy nagy nemzetközi fotóügynökség is megkérdőjelezte a fotó eredetiségét.

A királyi család közzétette az első hivatalos fotót Katalinról januári műtétét követően Anyák napja alkalmából, melyet az Egyesült Királyságban tegnap ünnepeltek. A csavart az jelentette, hogy több nemzetközi fotóügynökség is visszavonta a Kensington-palota által megosztott hivatalos fotót, manipuláció lehetőségére hivatkozva – írja a BBC.

A palota által nyilvánosságra hozott fényképen a mosolygó hercegnő és három gyermeke, György és Lajos hercegek, valamint Sarolta hercegnő látható. A képhez csatolt rövid nyilatkozatban Katalin köszönetet mond az embereknek a jókívánságokért, melyeket műtétét követően kapott. A palota tájékoztatása szerint Vilmos készítette felvételt a múlt hét folyamán.

A BBC brit közszolgálati médiatársaság ugyanakkor ma jelentette, hogy négy globális hír- és fotóügynökség, a Getty Images, az AFP, a Reuters és az Associated Press (AP) egyaránt visszavonta kínálatából a fotót, arra hivatkozva, hogy Sarolta hercegnő bal kezének elhelyezkedése vitatható.

A fotón a hercegnő ülve látható, körülötte Sarolta hercegnő, Lajos herceg és György herceg, utóbbi átkarolja őt. Az AP indoklása szerint közelebbről vizsgálva a képet úgy tűnik, manipulálták azt. A hírügynökség a BBC által idézett nyilatkozatában úgy fogalmazott, a fénykép nem felel meg a cég fotónormáinak.

A BBC hangsúlyozza ugyanakkor, hogy nem arról van szó, hogy a teljes fotó hamisítvány lenne, vagy hogy a walesi hercegnő rosszabbul van, mint ahogy a képen látszik. Ez valószínűtlen, hiszen nagyon kockázatos stratégia lenne a Kensington-palota csapata részéről.

Az X közösségi médiaplatform saját nyilatkozatot tett közzé a walesi hercegi pár hivatalos fiókján, amely szerint a képet “vélhetően digitálisan módosították”.

Ebben a szakaszban a legvalószínűbb magyarázat az, hogy a képnek a közzététele érdekében végzett túlbuzgó szerkesztése tette kétségessé a hitelességét. A fotó, melyet azzal a céllal hoztak nyilvánosságra, hogy lehűtse a walesi hercegnő felépülése körüli találgatásokat, ehelyett újra felhevítette az összes pletykát.

Katalin hercegné most maga jelentkezett be a walesi hercegi pár hivatalos Instagram-oldalán, ahol megosztotta, hogy ő trükközött egy kicsit a photoshoppal.

“Ahogy az amatőr fotográfusok, időnként én is kísérletezgetek a képszerkesztéssel. Szerettem volna bocsánatot kérni, amiért a családi képünk, amit tegnap megosztottunk, megtévesztő volt.” – osztotta meg a Vilmos herceg felesége, azonban arra nem tért ki, hogy milyen oka volt arra, hogy módosítsa a fotót.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló