Bulvár

Nőverő a híres magyar zenész, ököllel ütötte ismerősét

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.14 | 19:18

Müller Péter Sziámi tizenhárom évig húzódó ügyének végére került pont.

Müller Péter Iván, művésznevén Sziámi 2009-ben, ököllel ütött meg egy nőt. A bántalmazási ügyben  tizenhárom év után született jogerős kártérítési döntés – írja a Blikk. A zenész egy tavaszi estén bántalmazta korábbi jó ismerősét, Krisztát. Sem a büntető-, sem a polgári ügyben nem ismerte el tettét és felelősségét, de a bíróság végül

bűnösnek és felelősnek ítélte a bántalmazással okozott kár miatt.

Müller Péter Sziámi megrovást kapott 2018-ban, testi sértés kísérlete miatt. A polgári perben tavaly novemberben a bíróság megállapította, hogy a zenész a cselekményével megsértette Kriszta egészséghez, testi épséghez fűződő személyiségi jogát, továbbá emberi méltóságát, ezért jogerősen 800 ezer forint kamattal növelt nem vagyoni kártérítésre és 525 ezer forint perköltségre, illetve bocsánatkérésre is kötelezte. A Blikk szerint 2009 márciusában a sértett, Kriszta egy barátjával ment egy fővárosi szórakozóhelyre. Ott volt Müller is, akivel addigra már megszakadt a kapcsolata.

Fotó: A38

Korábbi konfliktusuk miatt vita alakult ki.

A nő meg akarta mutatni korábbi kapcsolatukról és a szakításukról szóló írásait Sziáminak. A papírokat a zenész ledobta, majd ököllel állcsúcson ütötte a nőt. A sokkos állapotú nőhöz sem mentőt sem rendőrt nem hívtak, sőt, a biztonsági kamera felvételei sem kerültek elő. A hölgy még akkor hívta a 107-es segélyhívót, látleletet vetetett. Pár nap múlva feljelentést tett a rendőrségen. Az ütés miatt súlyos sérüléseket szenvedett, három fogából is letörtek darabok.

Álla felszakadt, elharapta a nyelvét, agyrázkódása lett, megrándult a nyaka,

nem tudta egyenesen tartani a nyakát és a fejét. Máig pszichológushoz jár, nyaki sérülése rendszeres, speciális kezelést igényel. A bántalmazás után Sziámi felhívta a nőt, de megbánást nem tanúsított, bocsánatot nem kért. A testi sértés miatti büntetőügyet háromszor tárgyalták első fokon, jogerős ítélet 2018-ben született, amelyet a Kúria egy évvel később helyben hagyott. A polgári perben is

a hölgy követelésének adott igazat a bíróság,

a kártérítés kifizetése megtörtént, ám a bocsánatkérés nem teljesült maradéktalanul, ugyanis úgy értesültünk, Sziámi mindössze egy – a bántalmazásra közvetlenül nem utaló – sajnálkozó mondatot küldött a nőnek, aki abból így a megbánást és az őszinteséget hiányolta. “2009 márciusában a Gödör klubban történt bántalmazásom – ököllel állon ütött a bántalmazó – után tett feljelentésemmel kezdődő büntetőeljárás 10 év 9 hónap után ért véget.

Kiszámíthatatlan és nagyon megterhelő időszak volt ez

az életemben. Bár megalázóan hosszú időt vártam erre a pillanatra, mégis van bennem egyfajta belső nyugalom, hiszen a súlyos testi sértés bűntettének kísérletével elítélt bántalmazó talán életében először, de szembesült azzal, hogy a törvények rá is vonatkoznak” – mondta el Kriszta a Blikknek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló