Bulvár

Kim Dzsongun és Putyin hasonmása menekítette ki Ukrajnából az ál-Zelenszkijt

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.23 | 07:18

Umid Iszbajev 2019 óta hivatásszerűen is Zelenszkij imitátoraként dolgozik

Az orosz–ukrán konfliktus ugyan ritkán látott összefogásra sarkallta az embereket,  arra talán senki sem számított, hogy a háborús helyzetben megtörténhet, hogy Vlagyimir Putyin valamiben kisegíti Volodimir Zelenszkijt.

7

Az orosz alakulatoknak fogalmuk sem volt, hogy ki az az Umid Iszbajev, aki azonban ennek ellenére is menekülni kényszerült az arca miatt, ugyanis a férfi megszólalásig hasonlít az oroszok első számú célpontjára, az ukrán elnökre.

Félő volt, hogy az orosz csapatok az életére törnek vagy fogságba ejtik és személyét propagandavideókhoz használják fel, ugyanis több rendező is megkereste ezzel kapcsolatban már a háború kirobbanását követő napokban.

Kimenekítésének ötlete nem mástól, mint a Howard X névre hallgató, hongkongi Kim Dzsongun-mástól érkezett, aki értesült arról, hogy Iszbajev Kijevben rekedt. Ekkor vette fel a kapcsolatot a lengyel Vlagyimir Putyin-hasonmással, Steve Polanddal, aki végül az ellenálló ukrán csapatok közreműködésével megszervezte a Zelenszkij-dublőr Lengyelországba való kimenekítését.

Amikor a háború elkezdődött, Umidra gondoltam, mert tudtam, hogy Ukrajnában él. Felvettem vele a kapcsolatot, és azt mondtam neki, hogy »el kell tűnnöd onnan, mert ki tudja, mi lesz, ha Oroszország megszerez egy Zelenszkij-klónt«

 – mondta Howard X az Independentnek.

Forrás: index

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló