Bulvár

Herczeg Zoltán szabadlábra kerülhet

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.19 | 14:18

Szabadlábon védekezhet a bűnügyi eljárás során.

Kezdeményezte a bíróságnál a kábítószeres bűnügyben érintett divattervező, Herczeg Zoltán, és gyanúsított-társa letartóztatásának megszüntetését az ügyészség – írja a Magyar Nemzet.

Herczeget tavaly októberben tartóztatták le,

 

mert házkutatáskor jelentős mennyiségű, kábítószergyanús anyagot találtak nála. Az ügyben más ismert közéleti emberek is érintettek voltak, így ellenzéki politikusok és egy újságíró is. Herczeg a kihallgatása során a fogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta. A divattervező több hónapot töltött előzetes letartóztatásban miután elutasították a fellebbezését. A férfi párja januárban azt nyilatkozta, hogy két hónapja beszélni sem tud vele.

A Fővárosi Főügyészség a Magyar Nemzet tudtára adta,

hogy Herczeg Zoltán és társa letartóztatásának megszüntetését kezdeményezte az illetékes ügyészség. „A kérdezett, kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyamatban lévő bűnügyben az illetékes Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a tegnapi napon mindkét, jelenleg letartóztatásban lévő gyanúsított esetében a letartóztatásuk megszüntetésére és velük szemben bűnügyi felügyelet elrendelésére tett indítványt a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírájánál” – írták.

Herczeg Zoltánt szörnyű körülmények között tartják a börtönben – napokig átöltözni sem tudott


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló