Bulvár

Saját fejét vágta le egy buddhista szerzetes, valamit nagyon félreérthetett

  • Szerző:nuus
  • 2021.04.21 | 17:48

A szerzetes célja: a Nirvánába jutás volt, bármi áron.

Házi készítésű, guillotine-szerű eszközzel vágta le tulajdon fejét egy köztiszteletben álló, 68 éves buddhista szerzetes. Dhammakorn Wangphrecha egy thaiföldi kolostorban fejezte le magát.

A szerzetes koncepciója az volt, hogy áldozatával elérheti a Nirvánát

– írta meg egy helyi lap. A rendőrség vizsgálatot indított, és a thai buddhista fejesek sem boldogok a dolog miatt. Az apát saját születésnapján fejezte le magát, Indra hindu istenség szobra előtt, miközben egy közeli szentélyben többen is imádkoztak. A szobor úgy ábrázolja Indát, mint aki éppen felajánlja saját levágott fejét. A szerzetes maga vágta el a nagyjából egyméteres pengéből, és két, nehezéknek használt, cementtel teli vödörből álló „guillotine” tartókötelét. Az eszközt is ő készítette, saját tanítványaival.

Közelállók szerint az apátnak nem voltak mentális problémái,

tudatosan cselekedett. Követőit nem lepte meg a dolog, mivel a közkedvelt szerzetes szerint ez a halálnem biztos módja annak, hogy az ember buddhaként születhessen újjá. Az apátot pár órán belül már el is temették. A rendőrök szerint törvénysértést követtek el azzal, hogy a holttestet elmozdították és elégették, ahelyett, hogy értesítették volna a rendőrséget.

Azt nem mondták, hány ember ellen nyomoznak,

de a beszámolók szerint nagyjából háromszázan vettek részt a férfi temetésén. A férfi tettét elítélték a legismertebb thaiföldi buddhista szerzetesek, közölve, hogy Buddha tanításaiban nem említi az önlefejezést, úgyhogy valami itt eléggé félrement. Szerintük a halála előtt szerzetesi címéről lemondó Dhammakorn lehet „az első az országban, és talán az egész világon”, aki a megvilágosodás reményében lefejezte saját magát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.