Bulvár

Varga Irénre lecsaptak az állatvédők: szörnyű körülmények között tartotta a kutyáit

  • Szerző:nuus
  • 2022.04.26 | 09:18

A Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvány Facebook posztban számolt be róla, hogy biztonságba helyezték Varga Irén kutyáit.

Az alapítvány csapata egy bejelentést követően figyelt fel rá, hogy Varga Irén, borzalmas körülmények között tartja a kutyáit. Egy Facebook posztban részletesen leírták, mi is történt pontosan:

Kezdjük az elején Irénke (az internetes sztár) és a mi kapcsolatunk történetét…..

Láttuk a videót, hogy a földre szór egy marék tápot Dugót (Pockot) etetés címszóval (ami valljuk be nagyon jó megoldás arra ha habzsolva eszik a kutya, bár itt nem ez volt az ok); láttunk fotókat, hogy egy mellék épületben a szemét között gubbaszt a kutyus (pozitívum, hogy legalább volt hova elbújnia a csapadék és a szél elől), kaptuk a bejelentést, hogy az utcán vannak a kutyák ( na ebben nincs pozitívum), majd kaptuk a fotókat, hogy láncon vannak a kutyák (de legalább nem tudnak kimenni a kerítés nagy résein). Mivel 2022. Január 1.-től  az új állatvédelmi törvény kimondja, hogy a kutya láncon való tartása nem megengedett ezért büntethető is lehetett volna Irénke.

Eljött az idő, tennünk kellett valamit!

Egyik tagunk tegnap délelőtt elment Irénkéhez és Lacushoz, rövid beszélgetés után úgy döntöttek, hogy átadják alapítványunknak “Rongy”-ot, a kis barna kutyust. Kora este, egy másik ügy után elindultunk Piliscsévre. Már úton voltunk mikor Irénke telefonon közölte a korábban náluk járt tagunkal, hogy nincsenek otthon, de holnap (azaz ma) délelőtt 11-kor mehetünk. Egyeztettünk és mivel egyöntetű döntés született, mentünk tovább. A házukhoz érve csapatunk vezetője felhívta Irénkét, majd megbeszélték, hogy megvárjuk őket a helyszínen. Láttuk, hogy a kis barna kutyus nincs megkötve a fekete viszont igen.

Beszélgettünk az ott lakókkal és hozzáteszem láttuk ahogy az egyik utcabeli kergeti, majd hazaviszi a kutyáját aki az utcán kóborolt ( kíváncsian várjuk rá mikor kapunk bejelentést), hívtuk a jegyzőt és a polgármestert is, de sajnos hiába. Várakozásunk meghozta gyümölcsét, Irénke telefonált, hogy beértek Piliscsévre és megkért minket menjünk el értük.

Mivel már kezdett lehűlni az idő és persze jófejek vagyunk, így elmentünk értük. Már az úton is közvetlenek és illedelmesek voltak mindketten. A házhoz érve sem kezdtek el hepciáskodni, hogy miért vagyunk ott annyian, e léptek fel támadóan, nem voltak agresszívek.

Rongyot (a kis barnát) könnyedén elhozhattuk hiszen így volt megbeszélve. Beszéltünk Lacussal és összerővel meggyőztük Irénkét, hogy Dugó (Pocok) is had jöjjön velünk. Mikor már mindkét kutyus nálunk volt,  beszélgettünk velük és meg kell mondani kellemesen csalódtunk bennük. Irénke teljesen másképp viselkedett mint ahogy azt a videóiba teszi, nincs rá jó hatással a kamera. A kutyusokról annyi, hogy oltási könyveik nálunk vannak, oltásaik rendben vannak és egyikőjük sem sovány, sőt Dugó (Pocok) majdnemhogy dagi.

Holnap mennek állatorvoshoz egy állapotfelmérésre és kapnak féreghajtót és persze bolha-kullancs írtót is.

Jelenleg ideiglenes befogadóinknál vannak együtt, ahol megkezdték a szocializálásukat mind az emberekkel mind más állatokkal.

Hamarosan gazdikeresők lesznek 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Elhunyt Sandra Day O’Connor
  • szerző:nuus
  • 2023. 12. 02.