Bulvár

Megfagyott az utas ereiben a vér, ahogy kinézett a repülőgép ablakán

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.28 | 09:18

Hirtelen el se tudta képzelni, mi történik.

Az internetet elárasztotta az a felvétel, amelyen látható, ahogy egy repülőgép személyzete egy ragasztószalaggal javítja az egyik hajtóművet. A videót egy Spirit Airlines járaton utazó utas készítette, aki saját bevallása szerint teljesen lefagyott a látványtól:

Az eset kapcsán azonnal felmerült a kérdés, hogy vajon milyen szintű biztonsági kockázatot jelent egy ilyen javítás, és mennyire engedélyezett használata. Az FL260aero nevű blog szerint a repülőgép javítása során használt ragasztószalag valójában egy alumíniumból készült “speed tape”, amelynek alkalmazása teljesen bevett és engedélyezett az ilyen átmeneti, nem szerkezeti javításoknál.

A “speed tape” használata számos olyan javításra alkalmas, amelyek nem befolyásolják a repülőgép szerkezetét, és csak átmeneti megoldást jelentenek a repülőgép további biztonságos használatához. Ide tartoznak például a kisebb karcolások, festéskopások betakarása, amelyek megóvják a felületet a nedvességtől és a korróziótól.

A Spirit Airlines egyik szóvivője elmondta, hogy a cég minden esetben betartja a biztonsági előírásokat és a szabályozásokat. Azonban azt is hozzátette, hogy az ilyen javítások nem szokatlanok az iparágban, és számos légitársaság használja a “speed tape”-et a repülőgépek átmeneti javítására.

Regenerate response


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.