Bulvár

Vajon mire kell Orbánéknak Joe Biden fiának laptopjának tartalma?

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.28 | 17:08

Mert náluk van, mint kiderült.

Jack Maxey republikánus aktivista a brit The Guardiannek dicsekedett azzal, hogy jelenleg Európában tartózkodik és „éppen most” adta át a merevlemezt „Orbán Viktor kormányának”, – egy más témáról adott interjújában. A szóban forgó hardver az amerikai elnök fia,

Hunter Biden által évekkel ezelőtt egy szervizben hagyott laptopjának a merevlemeze.

Maxey a Trumppal rokonszenvező médiának osztogatta annak másolatait 2020-21-ben. A férfi korábban Donald Trump volt kampányfőnökével és főtanácsadójával, Steve Bannonnal dolgozott, akinek abban az időben jó budapesti kapcsolatai voltak – írja a Népszava.

Az 53 éves Hunter Biden üzletember és bejegyzett lobbista, adóbevallásait már öt éve vizsgálják a szövetségi szervek. Az eljárás még a Trump-kormányzat alatt indult, de Joe Biden elnöksége idején is folytatódik – az ügyben egyelőre nem történt vádemelés.

Hunter Bidennek évtizedekig tartó kábítószer- és alkoholproblémái voltak,

saját bevallása szerint ezek leküzdésére 2019-ben orvosi segítséget kért. Akkoriban javításra beadott egy laptopot egy szervizbe. Amikor egy év után sem ment érte, a szerviz üzemeltetője, aki saját leírása szerint Trump-hívő republikánus szavazó, megvizsgálta a merevlemez tartalmát, majd közzé tette. 2019 decemberében az anyag az FBI-hoz került, ahol a választások lehetséges oroszországi befolyásolásával összefüggésben vizsgálták.

A merevlemezen mintegy 126 ezer dokumentum volt,

köztük e-mailek és Hunter Bidenre nézve meglehetősen dehonesztáló, őt alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság alatt, netán meztelenül mutató videók. A The New York Times, a The Washington Post és más orgánumok is megvizsgáltatták a merevlemezt, s tartalmának zömét hitelesnek minősítették. Az e-mailek közül néhány arra utalt, hogy Hunter Biden alelnök apjával való találkozáshoz segítette a vele üzleti kapcsolatban álló ukrán és kínai cégek képviselőit. Arra nem került elő bizonyíték, hogy

Joe Biden aktívan segítette volna fia üzleti ügyeit.

Nem világos, hogy kinek az ötlete volt és milyen célt szolgál a merevlemez Magyarországra juttatása.

Joe Biden 86 éves lenne második mandátuma lejártakor – Újra bejelentkezik az elnöki pozícióra

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.