Külföld

Ingyen sört kap az, aki elmegy szavazni

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.29 | 16:05

Ingyen sör, kedvezményes taxizás és ingyenes egészségügyi szűrés jár azoknak, akik részt vesznek a választáson a dél-indiai Bengaluru városában.

Az akciók hátterében az áll, hogy a településen általában alacsony a választási részvétel, ezért most a szállodák, taxiszolgáltatók és más cégek próbálják az embereket szavazásra ösztönözni – írta meg az atv.hu a BBC értesülése alapján.

A városban pénteken szavaznak a hétfős indiai választások második fordulójában. Szerdán az állam legfelsőbb bírósága engedélyezte egy szállodaszövetségnek, hogy ingyen, vagy kedvezményes áron adjon ételt, amennyiben ez nem sérti a választási irányelveket. Ennek a jegyében a népszerű Wonderla vidámpark kedvezményes áron ad jegyet a szavazóknak, a Deck of Brews nevű söröző ingyen sört ad az első 50 szavazó vendégének, a Mr. Philly’s étterem pedig az első 100 szavazónak 30 százalékos kedvezményt kínál a hamburgerekre és a milkshake-ekre.

A Blu-Smart fuvarmegosztó alkalmazás 50 százalékos kedvezményt kínál a szavazóhelyiségek 30 kilométeres körzetében utazóknak, míg a Rapido taxi-aggregátor ingyenes fuvart biztosít a fogyatékkal élőknek és az idős szavazóknak.

Az érintettek egyszerűen bizonyíthatják a jogosultságukat a kedvezményekre, mivel a szavazókörökben letörölhetetlen tintával festik meg azoknak az ujját, akik már voksoltak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.